Аплицирање од страна на домашната компанија

Секоја домашната компанија која ги исполнува основните услови, подетално објаснети во првото прашање, може да аплицира на објавениот јавен повик на три начини:
  • Преку on-line аплицирање на Аплицирај со пополнување на апликацијата;
  • Преку електронска пошта: stranksieksperti@primeminister.gov.mk (.doc апликацијата можете да ја преземете тука) со праќање на пополнетиот документ на наведената e-mail адреса.  
  • По пошта, со пополнување на апликацијата во писмена форма: (.pdf апликацијата преземете ја тука) и праќање по пошта, со назнака на дописот: “Пројавување интерес за користење стручна помош од странски експерти” кој се праќа на адреса: Влада на Република Македонија, бул: Илинден бр. 2, 1000 Скопје.